prietenie
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
prietenie

prietenie, relatii inter-umane, normal si paranormal, diaspora, lectura, filme, istorie, filosofie, relaxare, intrebari, raspunsuri, umor.
 
AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» LA MULTI ANI,GETA !!!!
Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeVin Mai 16, 2014 6:06 am Scris de Geta

» Viorele pentru VIO!!! La multi ani!!!
Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeDum Apr 06, 2014 9:33 am Scris de Geta

» Bancuri
Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeJoi Mar 20, 2014 7:23 pm Scris de Geta

» La multi ani !!! IOANA
Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeMar Feb 04, 2014 11:56 pm Scris de Admin

» GETA,LA MULTI ANI!!!
Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeMar Mai 14, 2013 7:30 am Scris de Geta

» Pentru tine, Vio, flori multe de Florii!!!
Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeDum Apr 28, 2013 9:48 pm Scris de Geta

» Floriile - obiceiuri
Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeDum Apr 28, 2013 7:32 pm Scris de Geta

» Ioana, la multi ani!!!
Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeVin Mar 22, 2013 6:08 am Scris de Geta

» LA MULTI ANI! ELENA
Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeMar Mar 05, 2013 8:34 pm Scris de Geta

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Cine este conectat?
În total sunt 1 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 1 Vizitator

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 15, Mier Iun 18, 2014 12:03 am

 

 Rau subacvatic in Marea Neagra

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
Vio
Moderator
Moderator



Mesaje : 3767
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 72
Localizare : acasa

Rau subacvatic in Marea Neagra Empty
MesajSubiect: Re: Rau subacvatic in Marea Neagra   Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeMar Aug 03, 2010 1:48 pm

Stiinta & Tehnica » [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Un râu subacvatic uriaş a fost descoperit în Marea Neagră
3 August 2010
Un râu subacvatic uriaş a fost descoperit în Marea Neagră
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Foto: infotravelromania.ro

Foto: infotravelromania.ro
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Un râu subacvatic cu un debit de apă de 350 de ori mai mare decat cel al râului Tamisa a fost descoperit de-a lungul abisului Mării Negre, de către o echipă de cercetători de la Universitatea Leeds din Marea Britanie, potrivit [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].
Acest râu cu adâncimea de 35 de metri are curenţi, vârtejuri şi chiar şi cascade, asemenea unui râu obişnuit. Dacă ar fi fost la suprafaţă, s-ar fi numărat printre primele şase cursuri de apă din lume ,în ceea ce priveşte debitul de apă.
Această descoperire ar putea oferi noi informaţii despre felul în care viaţa este prezentă chiar şi la adâncimi enorme în apa mărilor şi oceanelor, departe de nutrienţii- fitoplancton şi zooplancton- prezenţi în apele de suprafaţă. Astfel de râuri subacvatice poartă cu ele numeroase sedimente şi substanţe nutritive.
Oamenii de ştiinţă au folosit un submarin robotic pentru a studia pentru prima oară un canal adânc, identificat pe fundul Mării Negre. Ei au descoperit că acest canal este de fapt albia unui râu subacvatic, un torent de apă sărată care modifică geografia abisală creând maluri şi câmpii inundabile, asemenea unui râu de suprafaţă.
"Apa acestui torent este mai densă decât apa din jur pentru că are o concentraţie mai ridicată de sare şi transportă foarte multe sedimente", a spus Dan Parsons, cercetător la Universitatea din Leeds.
Torentul "curge printr-o albie formată pe platforma marină a Mării Negre, la fel cum un râu curge la suprafaţă. Câmpiile abisale ale oceanelor noastre sunt asemenea deşerturilor de la suprafaţă, în sensul în care este foarte puţin probabil să găsim forme de viaţă care să le populeze". Astfel de torenţi pot transporta substanţe nutritive chiar şi la aceste adâncimi, făcând posibilă dezvoltarea unor forme de viaţă extremofile, explică cercetătorul britanic.
Râul subacvatic izvorăşte în zona Strâmtorii Bosfor, acolo unde apa Mării Mediterane, mai densă şi mai sărată, se scurge în bazinul Mării Negre, un fost lac cu apă dulce ce are un conţinut de sare mult mai scăzut decât al Mediteranei.
Râul din Marea Neagră are o viteză de curgere de aproape doi metri/secundă şi un debit de 22.000 de metri cubi de apă/secundă, de 350 de ori mai mare decât Tamisa şi de zece ori mai mare decât Rinul, cel mai mare râu din Europa. Cursul acestui râu este de doar 60 de kilometri, după care se prăbuşeşte într-o groapă abisală.
Sus In jos
ioana_io
Admin
Admin
ioana_io


Mesaje : 3070
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 55
Localizare : zona crepusculara

Rau subacvatic in Marea Neagra Empty
MesajSubiect: Re: Rau subacvatic in Marea Neagra   Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeMar Aug 03, 2010 4:38 pm

na bine, si despre hidrogenul sulfurat care se afla pe fundul marii negre si pe care raul acesta ar putea sa il imprastie bine-merci in intreaga mare, avand drept consecinta distrugerea vietii in marea neagra, astia nu zic nic? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
Geta
Moderator
Moderator
Geta


Mesaje : 3799
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 111
Localizare : Vacanta

Rau subacvatic in Marea Neagra Empty
MesajSubiect: Re: Rau subacvatic in Marea Neagra   Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeVin Aug 06, 2010 9:29 am

Iata stirea si din alta sursa, Descopera.ro. Inteleg ca ce spui tu, Ioana, despre hidrogenul sulfurat e in alte zone, ca marea-i mare. Oricum, asta exista si cand s-a elaborat teoria respectiva.

"Al saselea fluviu din lume ca marime, si singurul submarin activ pe Terra, a fost descoperit sub Marea Neagra. Cercetatorii au descoperit curenti de apa pe fundul marii de 350 de ori mai mari decat fluviul Tamisa. Raul submarin, care ajunge la 35 de metri adancime, are chiar vartejuri si cascade, precum echivalentele sale terestre. Daca ar fi pe uscat, oamenii de stiinta estimeaza ca ar fi cel de-al saselea fluviu din lume, scrie Realitatea.

Fluviul submarin se intinde din Mediterana prin Stramtoarea Bosfor, pana in Marea Neagra, unde apa are o salinitate mai scazuta. Acest lucru determina apa din Mediterana sa curga ca un rau pe fundul marilor, sculptand un canal de 35 de metri adancime si de 960 de metri latime.

Fluviul curge cu aproximativ 6km pe ora, cu 22.000 de metri cubi de apa pe secunda, de 350 de ori mai mult decat Tamisa si de 10 ori mai mult decat Rinul
."
Sus In jos
ioana_io
Admin
Admin
ioana_io


Mesaje : 3070
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 55
Localizare : zona crepusculara

Rau subacvatic in Marea Neagra Empty
MesajSubiect: Re: Rau subacvatic in Marea Neagra   Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeVin Aug 06, 2010 3:07 pm

eu nu contrazic stirea, mai ales ca o alta stire anunta ca delfinii marii negre mor din cauza hidrogenului sulfurat din marea neagra.
nu este in alte zone, ci de la o anumita adancime - marea neagra are doar curenti de suprafata, din acest motiv jumatatea ei inferioara fiind ca o cuva plina de hidrogen sulfurat ( acid sulfhidric ).
in acest strat inferior nu exista viata.
iar marea neagra nu e chiar atat de mare....noi suntem mici [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
ioana_io
Admin
Admin
ioana_io


Mesaje : 3070
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 55
Localizare : zona crepusculara

Rau subacvatic in Marea Neagra Empty
MesajSubiect: Re: Rau subacvatic in Marea Neagra   Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeVin Aug 06, 2010 4:07 pm

Marea Neagra sta sa explodeze
In urma cu doi ani, ZIUA cita specialistii romani care atrageau atentia asupra faptului ca viata subacvatica va disparea din Marea Neagra in aproximativ 30 de ani, daca nu este scoasa din acest bazin marin cantitatea uriasa de hidrogen sulfurat. Adancul Marii Negre este un rezervor urias de hidrogen sulfurat, un gaz solubil in apa, care se aprinde in contact cu oxigenul atmosferic si care are o putere calorica mai mare decat cea a gazului metan. In caz de cutremur major, sau in cazul unei interventii umane, acest rezervor de mai multe miliarde de metri cubi, ar putea iesi la suprafata si s-ar putea aprinde instantaneu in contact cu aerul. Ceausescu a vrut sa extraga gazul inflamabil si sa-l foloseasca drept combustibil, dar rusii s-au opus. Uniunea Sovietica era pregatita sa detoneze Marea Neagra in caz de atac NATO, din sud, dinspre Turcia.Intr-o carte tehnica aparuta in Romania in 1967, dupa o traducere din limba rusa, apare la pagina 506, o informatie legata de Marea Neagra: la adancimi mai mari de 150 de metri concentratia de hidrogen sulfurat (H2S) este foarte mare, respectiv de peste 42 centimetri cubi la litru. Stiindu-se ca acest gaz poate fi folosit drept combustibil, ca si gazul metan, in anii ‘70 statul roman a verificat informatia, in intentia de a folosi zacamantul in scopuri industriale. Ceausescu a comandat unei societati japoneze o serie de teste. Rezultatele au aratat ca Marea Neagra are un strat de apa sarata adanc de 200 de metri, in care se poate dezvolta viata subacvatica. Acest strat preseaza ca un capac peste o apa de adancime, toxica, imbibata cu hidrogen sulfurat si apa grea, improprie vietii. Japonezii spuneau ca echilibrul dintre apele de suprafata si cele de fund este unul fragil si ca la un cutremur major pot aparea curenti ascendenti care sa aduca gazul inflamabil la suprafata. Lucru extrem de periculos pentru tarile din vecinatatea marii. Dar cum hidrogenul sulfurat poate fi folosit drept combustibil, asa cum arata si reputatul chimist C.D. Nenitescu in cartea “Chimia Generala”, s-a pus problema valorificarii acestui gaz din adancuri. In 1981, fizicianul Silviu Dragomirescu a inaintat oficialitatilor o cerere de brevet pentru o instalatie care sa extraga hidrogenul sulfurat si apa grea din Marea Neagra, instalatie pe care a gandit-o impreuna cu termoenergeticianul Vladimir Stoenescu.


sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
ioana_io
Admin
Admin
ioana_io


Mesaje : 3070
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 55
Localizare : zona crepusculara

Rau subacvatic in Marea Neagra Empty
MesajSubiect: Re: Rau subacvatic in Marea Neagra   Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeVin Aug 06, 2010 4:15 pm

Reporter: Care ar putea fi efectele biologice sau ecologice ale purificarii apei Marii Negre de hidrogen sulfurat?

Dr.Konstantin Petrov: Sunt coordonatorul proiectului, dar nu stiu chiar totul. Deci, va voi spune ceea ce ne-au spus si noua partenerii nostri din Sevastopol. Si anume ca Marea Neagra moare. Hidrogenul sulfurat se aduna acolo de vreo 720 de ani, de cand s-a deschis Bosforul si apa sarata din Mediterana a intrat in Marea Neagra, care la vremea respectiva era un lac de apa dulce. Deci este vorba de un proces natural. Cand va incepe sa miroasa – pentru ca hidrogenul sulfurat miroase tare rau, miroase a oua stricate - inca nu stim. Dar acum, in timpul verii, in mijlocul Marii Negre, stratul de hidrogen sulfurat ajunge la numai 60 m sub luciu si omoara totul, pesti, totul – ar omori si un om daca ar fi acolo. Nu e strop de oxigen in stratul acela. Deci viata este amenintata si trebuie sa facem ceva, iar ideea de baza a propunerii noastre nu este legata de vreo oportunitate termodinamica, ci de a spune publicului ca avem o problema si ca trebuie sa gasim o solutie.



sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
Geta
Moderator
Moderator
Geta


Mesaje : 3799
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 111
Localizare : Vacanta

Rau subacvatic in Marea Neagra Empty
MesajSubiect: Re: Rau subacvatic in Marea Neagra   Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitimeMier Aug 11, 2010 9:32 am

Cand o sa am vacanta, o sa studiez problema [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] ... sa vad de unde vine ruptura... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] (in locul emoticonului autoiromic)
Sus In jos
Continut sponsorizat





Rau subacvatic in Marea Neagra Empty
MesajSubiect: Re: Rau subacvatic in Marea Neagra   Rau subacvatic in Marea Neagra Icon_minitime

Sus In jos
 
Rau subacvatic in Marea Neagra
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» S-a format MAREA NEAGRA in urma potopului lui Noe?
» Cum a trecut Moise Marea Rosie

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
prietenie :: Stiinta si tehnica :: Stiinta si tehnica-
Mergi direct la: