| prietenie prietenie, relatii inter-umane, normal si paranormal, diaspora, lectura, filme, istorie, filosofie, relaxare, intrebari, raspunsuri, umor. |
Ultimele subiecte | » LA MULTI ANI,GETA !!!!Vin Mai 16, 2014 6:06 am Scris de Geta » Viorele pentru VIO!!! La multi ani!!!Dum Apr 06, 2014 9:33 am Scris de Geta » BancuriJoi Mar 20, 2014 7:23 pm Scris de Geta » La multi ani !!! IOANAMar Feb 04, 2014 11:56 pm Scris de Admin» GETA,LA MULTI ANI!!!Mar Mai 14, 2013 7:30 am Scris de Geta » Pentru tine, Vio, flori multe de Florii!!!Dum Apr 28, 2013 9:48 pm Scris de Geta » Floriile - obiceiuriDum Apr 28, 2013 7:32 pm Scris de Geta » Ioana, la multi ani!!!Vin Mar 22, 2013 6:08 am Scris de Geta » LA MULTI ANI! ELENAMar Mar 05, 2013 8:34 pm Scris de Geta |
Cine este conectat? | În total sunt 3 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 3 Vizitatori
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 17, Mar Mai 21, 2024 9:55 am
|
|
| Ciuperci chinuite in fel si chip | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Vio Moderator
Mesaje : 3767 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 72 Localizare : acasa
| Subiect: Re: Ciuperci chinuite in fel si chip Joi Iul 08, 2010 4:17 pm | |
| Azi facem ciperci umplute!va plac? Ingrediente 500 g ciuperci proaspete mari si frumoase 200 g cascaval 50 g ulei 1 ceapa 4 catei usturoi 50 g praz 1 legatura de marar 1 pahar de vin rosu busuioc sare si piper dupa gust Mod de preparare Se curata ciupercile, se desfac piciorusele si se pun la scurs; Se toaca ceapa, cateii de usturoi, mararul, prazul, piciorusele de la ciuperci, se rade cascavalul si se amesteca toate adaugand putina sare, piper, busuioc si cele 50 g de unt; Se pun ciupercile intr-o tava cu "palariuta" in sus, iar in fiecare "palariuta se pune umplutura obtinuta; Se adauga apa, 50 gr ulei si paharul de vin. Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. | |
| | | Vio Moderator
Mesaje : 3767 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 72 Localizare : acasa
| Subiect: Re: Ciuperci chinuite in fel si chip Joi Iul 08, 2010 4:22 pm | |
| sau ciperci umplute cu legume(fara vin) Ingrediente 500 grame de ciuperci de marime medie 100 grame rosii mici, cherry 1 ardei capia 1 morcov mic 1 ceapa mica patrunjel (o legatura) 5 linguri de ulei de masline piper dupa gust sare dupa gust Mod de preparare Se spala ciupercile bine si se curata, taindu-le cozile; Cozile de la ciuperci se pun intr-un alt vas si se taie marunt; Se taie marunt ceapa, ardeiul capia, rosiile, morcovul, patrunjelul si se amesteca cu cozile ciupercilor taiate marunt; Se inabuseste amestecul creat intr-o tigaie de teflon timp de 1-2 minute, cu sarea, piperul si uleiul; Se condimenteaza interiorul ciupercilor ramase cu sare si piper dupa gust; Se aranjeaza intr-o tava toate ciupercile cu gaura in sus, tinandu-se cont sa se lase loc intre doua ciuperci astfel incat sa nu se amestece umpluturile acestora; Ciupercile se umplu cu amestecul de legume preparat; Se introduce tava cu ciupercile umplute la cuptor; Se lasa ciupercile la cuptor timp de 10 minute; Cand se scot de la cuptor se lasa foarte putin sa se raceasca si se presara patrunjel tocat din ce a ramas peste ele; Se servesc calde. Sa aveti pofta! | |
| | | ioana_io Admin
Mesaje : 3070 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 55 Localizare : zona crepusculara
| Subiect: Ciuperci chinuite in fel si chip Joi Iul 08, 2010 6:00 pm | |
| si mie imi plac ciupercile Salata de ciuperci marinateIngrediente 300 gr ciuperci champignon (alegeti ciuperci mai mici) 1 dovlecel mic mic (cam cat un morcov mare) 1/2 legaturica patrunjel 1 lingura parmezan razuit (optional) Dressing sucul de la 1 lamaie 80 ml ulei masline 1 lingura ceapa rosie tocata fff marunt 1 catel usturoi sare, piper Portii: 2 Preparare 1.Se curata ciupercile de picioruse. Se taie felii cat de subtiri puteti. La fel, dovlecelul se taie rondele foarte subtiri. Se adauga patrunjelul tocat. Se amesteca totul. 2.Intr-un bol puneti uleiul, apoi adaugati incet sucul de lamaie amestecand tot timpul cu un tel mic pana amestecul devine vascos. Adaugati ceapa si usturoiul strivit, apoi sare si piper dupa gust. Gustati dressingul. 3.Turnati dressingul peste ciuperci si amestecati astfel incat totul sa fie acoperit de el. Se acopera vasul si se da la frigider pentru 2-3 ore. 4.Se serveste simplu, eventual pe un pat de salata verde. Daca doriti, puteti presara cu parmezan .[b]si mie imi
Ultima editare efectuata de catre ioana_io in Joi Iul 08, 2010 9:22 pm, editata de 1 ori | |
| | | Xena ghiocel
Mesaje : 315 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 48 Localizare : Navodari
| Subiect: Re: Ciuperci chinuite in fel si chip Joi Iul 08, 2010 8:40 pm | |
| Daaaa, si eu chinui ciupercile ceva desperiat. Si umplute, si pe tabla, si fierte, si murate. Yamiii! | |
| | | Geta Moderator
Mesaje : 3799 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 111 Localizare : Vacanta
| Subiect: Re: Ciuperci chinuite in fel si chip Vin Iul 09, 2010 8:07 pm | |
| Eu NU NICIODATA!!! | |
| | | ioana_io Admin
Mesaje : 3070 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 55 Localizare : zona crepusculara
| Subiect: Re: Ciuperci chinuite in fel si chip Vin Sept 17, 2010 1:14 am | |
| tot ciuperci umplute, pe numele lor ciuperciu umplute cu picior.cu propriul picior. champignoane maro, ca sunt mai faine.de regula, ciupercile se sterg cu o panza uscata, dar eu mi-am pastrat obiceiul din romania, sa le spal...desi se spune ca le ia din gust.li se rup picioarele si se tin departe de ortoped, ca nenea ala rau e in stare sa puna picioarele champignoanelor in ghips!se toaca piciorusele ( salacele ), se amesteca cu vegeta, piper, usturoi tocat si ulei de masline.cu amestecul respectiv se umplu palariile care au fost asezate in prealabil pe tava de cuptor cu gaura in sus ( gaura ciupercii bre! ).se dau la cuptoras la foc potrivit cca. 10-20 de minute ( va mai uitati la ele, sa nu se stafideasca ).se scot din cuptor si se papa.nu mai sunt ciupercile! | |
| | | ioana_io Admin
| Subiect: Re: Ciuperci chinuite in fel si chip Vin Sept 17, 2010 1:17 am | |
| ciuperci la grill. se sterg ciupercile ( sau spala, care cum prefera ), se rup piciorusele ( din pacate, alea nu prea ies ca lumea la grill, dar le puteti gasi o alta intrebuintare ). se pun palariile pe grill si se intorc la timp. se pot papa ca garnitura sau ca friptura. atentie, bagati-va repede la mancat, pt. ca astea dispar cat ai zice "ciup". gata cu mancarea in seara asta. tinem cura de slabire de acum, ca e ora circa si ceva. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ciuperci chinuite in fel si chip | |
| |
| | | | Ciuperci chinuite in fel si chip | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|