| prietenie prietenie, relatii inter-umane, normal si paranormal, diaspora, lectura, filme, istorie, filosofie, relaxare, intrebari, raspunsuri, umor. |
Ultimele subiecte | » LA MULTI ANI,GETA !!!!Vin Mai 16, 2014 6:06 am Scris de Geta » Viorele pentru VIO!!! La multi ani!!!Dum Apr 06, 2014 9:33 am Scris de Geta » BancuriJoi Mar 20, 2014 7:23 pm Scris de Geta » La multi ani !!! IOANAMar Feb 04, 2014 11:56 pm Scris de Admin» GETA,LA MULTI ANI!!!Mar Mai 14, 2013 7:30 am Scris de Geta » Pentru tine, Vio, flori multe de Florii!!!Dum Apr 28, 2013 9:48 pm Scris de Geta » Floriile - obiceiuriDum Apr 28, 2013 7:32 pm Scris de Geta » Ioana, la multi ani!!!Vin Mar 22, 2013 6:08 am Scris de Geta » LA MULTI ANI! ELENAMar Mar 05, 2013 8:34 pm Scris de Geta |
Cine este conectat? | În total sunt 10 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 10 Vizitatori
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 17, Mar Mai 21, 2024 9:55 am
|
|
| Buddha, buddhism | |
| | Autor | Mesaj |
---|
ioana_io Admin
Mesaje : 3070 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 55 Localizare : zona crepusculara
| Subiect: Buddha, buddhism Sam Oct 30, 2010 3:14 pm | |
| Am promis de ceva vreme ca am sa postez cate ceva despre Buddha si despre buddhism, una din cele mai vechi religii ale lumii.Incerc sa nu va introduc in discutii filosofice, ci doar sa iau cateva vorbe de ici, cateva de colo, pentru ca altfel ar fi nevoie de prea mult timp.ca introducere: Exista in buddhism cinci precepte morale de baza: - sa nu ucizi- sa nu furi- sa nu fii desfranat- sa nu minti- sa nu consumi substante care-ti iau mintile din cap (gen alcool, droguri, etc.). Si mai pe scurt - sa faci bine, sa nu faci rau si sa-ti purifici mintea.Un fel de tablou cu "asa nu" si "asa da".si acum, inceputurile:ceva din wikipedia:Buddha ( Sanscrita: सिद्धार्थ गौतम, Pali: Siddhattha Gautama, altele: literal Cel Treaz, din rădăcina: √budh, "a trezi") este un titlu folosit în Budism pentru toți cei care și-au împlinit potențialul de dezvoltare personală, descoperindu-și luminarea ( bodhi), deși este adesea folosit pentru a se referi la Siddhartha Gautama, fondatorul Budismului. În general, Budiștii nu îl consideră pe Siddhartha Gautama — care a trăit aproximativ între 623 î.Hr. și 543 î.Hr., și a obținut bodhi în circa 588 î.Hr. — ca fiind primul sau ultimul Buddha. Din punctul de vedere al doctrinei Budismului clasic, Buddha este oricare persoană care redescoperă Dharma și atinge luminarea, adunând suficientă karma pozitivă pentru a reuși în acest scop. Au existat multe astfel de ființe de-a lungul timpului cosmic. Deci Gautama Buddha (cunoscut sub numele religios de Shakyamuni) este un membru al unei linii spirituale de Buddha Supremi, care vine din trecutul întunecat și merge în viitorul îndepărtat. Predecesorul său imediat a fost Dipankara Buddha, și succesorul său va fi numit Maitreya. va urma | |
| | | | Buddha, buddhism | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|