| prietenie prietenie, relatii inter-umane, normal si paranormal, diaspora, lectura, filme, istorie, filosofie, relaxare, intrebari, raspunsuri, umor. |
Ultimele subiecte | » LA MULTI ANI,GETA !!!!Vin Mai 16, 2014 6:06 am Scris de Geta » Viorele pentru VIO!!! La multi ani!!!Dum Apr 06, 2014 9:33 am Scris de Geta » BancuriJoi Mar 20, 2014 7:23 pm Scris de Geta » La multi ani !!! IOANAMar Feb 04, 2014 11:56 pm Scris de Admin» GETA,LA MULTI ANI!!!Mar Mai 14, 2013 7:30 am Scris de Geta » Pentru tine, Vio, flori multe de Florii!!!Dum Apr 28, 2013 9:48 pm Scris de Geta » Floriile - obiceiuriDum Apr 28, 2013 7:32 pm Scris de Geta » Ioana, la multi ani!!!Vin Mar 22, 2013 6:08 am Scris de Geta » LA MULTI ANI! ELENAMar Mar 05, 2013 8:34 pm Scris de Geta |
Cine este conectat? | În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 17, Mar Mai 21, 2024 9:55 am
|
|
| cine suntem noi? | |
| | Autor | Mesaj |
---|
ioana_io Admin
Mesaje : 3070 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 55 Localizare : zona crepusculara
| Subiect: cine suntem noi? Sam Sept 04, 2010 1:57 pm | |
| si daca nimeni nu a scris ceva personal, hai sa incepem sa teoretizam la modul general. despre fiinta umana. noi. suntem stramosii mai evoluati ai animalelor, insectelor si bacteriilor? suntem creati din lutul primordial, de mainile lui dumnezeu? suntem o parte din divinitate? suntem urmasii unor civilizatii venite din alte galaxii? sau o joaca a lor, un experiment? ce credeti? | |
| | | Vio Moderator
Mesaje : 3767 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 72 Localizare : acasa
| Subiect: Re: cine suntem noi? Sam Sept 04, 2010 7:18 pm | |
| cred ca un experiment! | |
| | | Vio Moderator
| Subiect: Re: cine suntem noi? Sam Sept 04, 2010 7:27 pm | |
| cine santem cu adevarat?grea intrebare... O femeie aflata in coma era pe punctul de a muri. Dintr-o data, ea se simti ridicata la cer si s-a trezit in fata Scaunului Judecatii de Apoi. - Cine esti ? a intrebat-o o Voce. - Sunt sotia primarului, a raspuns ea. - Nu te-am intrebat a cui sotie esti, ci cine esti tu. - Sunt mama a patru copii. - Nu te-am intrebat a cui mama esti, ci cine esti tu. - Sunt invatatoare. - Nu te-am intrebat ce profesie ai, ci cine esti tu. Si dialogul a continuat in acelasi fel. Orice ar fi raspuns femeia, cuvintele ei nu pareau sa raspunda la intrebarea : „Cine esti tu?" - Sunt crestina. - Nu te-am intrebat care este religia ta, ci cine esti tu. - Sunt cea care a fost la biserica in fiecare zi si le-a dat de pomana celor sarmani. - Nu te-am intrebat ce ai facut, ci cine esti tu. In mod evident, ea nu a trecut de examen, caci a fost trimisa inapoi pe pamant. Cand s-a trezit din coma, femeia s-a decis sa afle cine este. Si astfel intreaga ei viata s-a schimbat. Datoria voastra este sa fiti. Nu sa fiti cineva, nici sa nu fiti nimic - caci asa se nasc lacomiile si ambitiile; nu sa fiti cutare si cutare - caci asa deveniti conditionati ; ci pur si simplu sa fiti. Anthony de Mello | |
| | | ioana_io Admin
Mesaje : 3070 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 55 Localizare : zona crepusculara
| | | | ioana_io Admin
| Subiect: Re: cine suntem noi? Lun Sept 06, 2010 10:22 pm | |
| - Vio a scris:
- cine santem cu adevarat?grea intrebare...
O femeie aflata in coma era pe punctul de a muri. Dintr-o data, ea se simti ridicata la cer si s-a trezit in fata Scaunului Judecatii de Apoi. - Cine esti ? a intrebat-o o Voce. - Sunt sotia primarului, a raspuns ea. - Nu te-am intrebat a cui sotie esti, ci cine esti tu. - Sunt mama a patru copii. - Nu te-am intrebat a cui mama esti, ci cine esti tu. - Sunt invatatoare. - Nu te-am intrebat ce profesie ai, ci cine esti tu. Si dialogul a continuat in acelasi fel. Orice ar fi raspuns femeia, cuvintele ei nu pareau sa raspunda la intrebarea : „Cine esti tu?" - Sunt crestina. - Nu te-am intrebat care este religia ta, ci cine esti tu. - Sunt cea care a fost la biserica in fiecare zi si le-a dat de pomana celor sarmani. - Nu te-am intrebat ce ai facut, ci cine esti tu. In mod evident, ea nu a trecut de examen, caci a fost trimisa inapoi pe pamant. Cand s-a trezit din coma, femeia s-a decis sa afle cine este. Si astfel intreaga ei viata s-a schimbat. Datoria voastra este sa fiti. Nu sa fiti cineva, nici sa nu fiti nimic - caci asa se nasc lacomiile si ambitiile; nu sa fiti cutare si cutare - caci asa deveniti conditionati ; ci pur si simplu sa fiti. Anthony de Mello faina chestie.no, sa fim.cine suntem noi? | |
| | | Geta Moderator
Mesaje : 3799 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 111 Localizare : Vacanta
| Subiect: Re: cine suntem noi? Joi Sept 09, 2010 6:21 pm | |
| Si totusi , ce raspuns se astepta de la ea? Dati-mi o fituica, s-o am la mine cand ma intreaba, ca nu stiu nici io, pierd iegzamenul asta!!! | |
| | | Zitza ghiocel
Mesaje : 326 Data de inscriere : 25/08/2010 Varsta : 55 Localizare : La mal de mare
| Subiect: Re: cine suntem noi? Joi Sept 09, 2010 8:33 pm | |
| | |
| | | ioana_io Admin
| Subiect: Re: cine suntem noi? Vin Sept 10, 2010 12:53 pm | |
| - Geta a scris:
- Si totusi , ce raspuns se astepta de la ea? Dati-mi o fituica, s-o am la mine cand ma intreaba, ca nu stiu nici io, pierd iegzamenul asta!!!
asa-i, cum zice zitzu, nu-i bai, ca te trimite inapoi pe pamant ca sa inveti cine esti tu.tu dintre tine si tine.nu ce faci, nu cu cine relationezi, nu cat de multe rugi adevarate sau mincinoase inalti ( NU este vorba despre tine in special, ci despre fiecare din noi, in general ).apropo de rugaciuni, citisem zilele astea niste opinii contrare in legatura cu cartea nou-aparuta a lui stephen hawking.trecand peste faptul ca oameni care abia stiau sa scrie isi dadeau cu parerea la modul: nu stie nimic, e un prost, un handicapat etc., am intalnit si pareri pertinente, care spuneau ca un bun crestin nu este cel ce merge la biserica, ci cel care traieste crestineste: de exemplu, face fapte bune si se fereste de rau nu din frica unei judecati, ci pentru ca asa ii dicteaza lui constiinta.acela va fi oricand si pentru orice religie, bun.cei care merg in biserici, temple, sa se roage si sa aduca slava celui in care cred ( indiferent cum il numesc, iisus, dumnezeu, allah, krishna ), iar apoi pleaca gandind rau despre persoana care a stat langa el, nu vor fi la fel de bine priviti.in final, cea care ne va judeca, o entitate ori numai constiinta noastra, ne va judeca dupa fapte, nu dupa minciunile trase.in final conteaza legea: precum in cer, asa si pe pamant. | |
| | | Xena ghiocel
Mesaje : 315 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 48 Localizare : Navodari
| | | | Vio Moderator
| | | | ioana_io Admin
| Subiect: Re: cine suntem noi? Mar Sept 14, 2010 12:47 pm | |
| - Xena a scris:
- Paaai, noi suntem ceea ce vrem noi sa fim. Ceea ce ne dam voie sa fim. De aceea exista vise si realizari. Exista o vorba care spune cam asa: "daca dormi, visezi dar daca muncesti poti transforma visul in realitate."
Eu cred ca exista o forta superioara noua care ne tine legati spiritual si ne influienteaza mare parte din viata. Poate fi o forta generatoare de energie pentru ca noi sa putem supravietui sau, pur si simplu, poate ca omenirea este legata telepatic si empatic si numai asa poate supravietui, raportandu-se individ la individ sau comunitati. Am batut campii cu gratie? cu foarte mare gratie, dar nu i-ai batut! in mare cam asta ar fi si ideea mea. eu mai cred si ca suntem legati indestructibil de planeta, si nu doar din cauza conditiilor oferite, ci tot asa, empatic si unitar, insa probabil ca asta am uitat din cauza evolutiei si mai ales din cauza ca nu mai stim sa exploram si sa folosim resursele subconstientului.care probabil era candva la un nivel mai extern sau mai exteriorizat, insa cum cei care dobandeau o anumita influenta in comunitate se foloseau de forta bruta pentru a ii aduce pe ceilalti la asculare si supunere, incet-incet am pierdut din abilitatile spirituale pentru a le dezvolta pe cele fizice.instinctul de aparare a triumfat.calitatile spirituale s-au ascuns.lupta pentru putere si pentru supravietuire a devenit litera de lege si asa este si astazi.atunci, cum sa ne amintim? poate si eu ii bat pe ei, pe campi.dar in ultima vreme se tot bate moneda pe abilitatile psihice uitate, si mi se pare ca imi place ideea | |
| | | Xena ghiocel
Mesaje : 315 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 48 Localizare : Navodari
| | | | Aether ghiocel
Mesaje : 14 Data de inscriere : 23/03/2011 Localizare : intre doua lumi
| Subiect: Re: cine suntem noi? Joi Mar 24, 2011 3:26 pm | |
| Eu am sa scriu o replica din filmul Playlist pentru Nick şi Norah.
Cine suntem noi ? "Norah: Există o parte a iudaismului care mie îmi place. Tikun Olam. Aceasta consideră că lumea este împărţită în mii de piese şi că fiecare dintre noi trebuie să le găsească şi să le pună la loc. Nick: Poate că noi nu trebuie să le găsim. Poate că noi suntem piesele"
Piese de puzzle, asta cred ca suntem. Tabloul final nu cred ca poate fi definitivat. Cat muncim sa-l cream, mai dispare cate o piesa din cele aranjate...O luam de la capat iar si iar si iar... | |
| | | Geta Moderator
Mesaje : 3799 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 111 Localizare : Vacanta
| Subiect: Re: cine suntem noi? Lun Mar 28, 2011 10:02 am | |
| Piese... perisabile, dar precum furnicile: calcaiul lui Dumnezeu mai striveste masiv sau incidental, dar japonezii vor lua-o de la capat... | |
| | | Aether ghiocel
Mesaje : 14 Data de inscriere : 23/03/2011 Localizare : intre doua lumi
| Subiect: Re: cine suntem noi? Lun Mar 28, 2011 11:17 am | |
| Da cu siguranta japonezii au puterea de a renaste din propria cenusa cu o viteza uimitore precum pasarea Phoenix. Si stim ca orice cadere este o inaltare din punct de vedere spiritual. Suferinta purifica si uneste. | |
| | | ioana_io Admin
| Subiect: Re: cine suntem noi? Lun Mar 28, 2011 1:03 pm | |
| eu cred ca nu se indoieste nimeni ca japonezii vor renaste...au dealtfel si exercitiu! atat in lupta contra radiatiilor ( hirosima si nagasaki ), cat si in lupta contra stihiilor naturii ( cutremure, taifune sunt servite regulat ). daca nu ei, atunci cine altii? poate ca suntem pusi in garda... poate ni se arata lipsurile, sa le putem acoperi... a fost lovita singura natiune care stie sa iasa din criza. oricare altia, nu ar fi avut experienta necesara si nici calmul care trebuie pastrat intr-o asa situatie. nu stiu, mie asa imi apare, ca un exemplu si ca o indulgenta: "vezi mami ca e fierbinte...! frige, uffff!". | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: cine suntem noi? | |
| |
| | | | cine suntem noi? | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|