| prietenie prietenie, relatii inter-umane, normal si paranormal, diaspora, lectura, filme, istorie, filosofie, relaxare, intrebari, raspunsuri, umor. |
Ultimele subiecte | » LA MULTI ANI,GETA !!!!Vin Mai 16, 2014 6:06 am Scris de Geta » Viorele pentru VIO!!! La multi ani!!!Dum Apr 06, 2014 9:33 am Scris de Geta » BancuriJoi Mar 20, 2014 7:23 pm Scris de Geta » La multi ani !!! IOANAMar Feb 04, 2014 11:56 pm Scris de Admin» GETA,LA MULTI ANI!!!Mar Mai 14, 2013 7:30 am Scris de Geta » Pentru tine, Vio, flori multe de Florii!!!Dum Apr 28, 2013 9:48 pm Scris de Geta » Floriile - obiceiuriDum Apr 28, 2013 7:32 pm Scris de Geta » Ioana, la multi ani!!!Vin Mar 22, 2013 6:08 am Scris de Geta » LA MULTI ANI! ELENAMar Mar 05, 2013 8:34 pm Scris de Geta |
Cine este conectat? | În total sunt 4 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 4 Vizitatori :: 1 Motor de căutare
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 17, Mar Mai 21, 2024 9:55 am
|
|
| Retete rapide | |
| | Autor | Mesaj |
---|
ioana_io Admin
Mesaje : 3070 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 55 Localizare : zona crepusculara
| Subiect: Retete rapide Vin Iul 16, 2010 10:33 pm | |
| Pizza rapiduleasca
mai aveti ceva mezeluri, o bucatica de branza, nu aveti chef de ele ca atare dar nu sunt nici de aruncat? aruncati-le intr-o pizza. cantitatile sunt orientative si depinde de marimea tavii in care organizati pizza cu pricina. asta e facuta pt. o tava mijlocie, din care se vor infrupta doo-trei persoane flamande. pt. mai mult de doua-trei portii, mai adaugati la cantitati si aruncati-o in tava mare. blat: - 4 oua - cca. o cana cu faina - o cana cu lapte umplutura: - mezel, branzet, ceapa, legume, ton, masline, ou batut, orice aveti chef sa vedeti in pizza. bateti ouale, adaugati laptele, si faina de fapt atat cat sa iasa o coca mai groasa decat cea de clatite. poate va trebuie mai mult de o cana, poate mai putin. ungeti cu unt sau margarina tava in care urmeaza sa coaceti pizza. tapetati cu faina. turnati coca semi-lichida in tava. presarati coca cu chestiile alese pt. umplutura. introduceti tava la cuptorasul incalzit in prealabil, la foc potrivit, si tineti-o pana ce marginea pizzei incepe sa se desfaca de margini. gata. o scoateti si o papati cu sos de rosii ( pasta de tomate, nitel zahar, cimbru, apa, fierte scurt impreuna ) sau fara, cu mujdei sau fara, cu amandoua sau fara. eu prefer varianta cu amandoua. ce? nu ati mai papat pizza cu mujdei? nu e ideea mea, asa se serveste pizza in brasov, la pizza hot ( nicio legatura intre pizza hot si pizza hut ): cu amandoua. e coada la ei...stai si o ora sa se elibereze o masa. | |
| | | Xena ghiocel
Mesaje : 315 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 48 Localizare : Navodari
| | | | Bambina garofita
| Subiect: Re: Retete rapide Sam Iul 17, 2010 3:50 pm | |
| | |
| | | Geta Moderator
Mesaje : 3799 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 111 Localizare : Vacanta
| Subiect: Re: Retete rapide Sam Iul 17, 2010 4:03 pm | |
| | |
| | | Bambina garofita
| Subiect: Re: Retete rapide Sam Iul 17, 2010 4:25 pm | |
| | |
| | | ioana_io Admin
Mesaje : 3070 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 55 Localizare : zona crepusculara
| Subiect: Re: Retete rapide Sam Iul 17, 2010 6:56 pm | |
| gupud apaipidipiapa. asta fu in pasareasca. nu stiu di ce rade bambineasca... sa o intrebam!!! bambineascoooooo.......! | |
| | | Xena ghiocel
Mesaje : 315 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 48 Localizare : Navodari
| | | | Bambina garofita
| Subiect: Re: Retete rapide Mar Iul 20, 2010 12:38 am | |
| - ioana_io a scris:
- gupud apaipidipiapa.
asta fu in pasareasca. nu stiu di ce rade bambineasca... sa o intrebam!!! bambineascoooooo.......! Da ce bre.... n-are omu voie sa raza?? | |
| | | Vio Moderator
Mesaje : 3767 Data de inscriere : 07/07/2010 Varsta : 72 Localizare : acasa
| Subiect: Re: Retete rapide Mar Iul 20, 2010 11:21 am | |
| | |
| | | ioana_io Admin
| Subiect: Re: Retete rapide Vin Sept 17, 2010 1:01 am | |
| zacusca. da, zacusca rapida.nu ati mai auzit? cand sunt toate pregatite, nu ai nevoie de mai mult de 10-15 minute pt. ea. eu am facut asa: am luat un borcan de vinete coapte pt. salata de la magazinul romanesc din stuttgart , un borcan cu ardei copti de la acelasi magazin, si o ceapa din sertarul-camara de sub frigider.si cu asta s-au terminat legumele mele. am prajit ceapa, in timp ce se prajea ceapa am taiat marunt ardeii copti ( unul l-am halit in timp ce, asa, de pofta ), i-am aruncat si pe ei in tigaie, in timp ce se caleau ardeii am taiat vinetele si le-am aruncat in blender unde le-am blenduit intro juma' de minut, si apoi le-am aruncat si pe ele in tigaie, laolalta cu ceapa si ardeii caliti.in loc de rosii am pus pasta de tomate ( eu oricum nu suport in mancare cojile de rosii ), am mai pus niste pasta de ardei dulce de la acelasi magazin mai sus mentionat, am amestecat cu nadejde ( intre noi fie vorba, nici nu a fost greu, dat fiind ca pasta obtinuta era destul de moale ) si am pregatit cuptorul.am turnat amestecul intr-un vas de jena si l-am bagat ( pe el, pe vas cu amestec ) la cuptor unde l-am lasat cred ca inca vreo alte 15 minute, timp in care io m-am dat pe forum.si am avut zacusca gata.nu am pus-o la niciun borcanel, ci intr-un vas de plastic cu capac primit de la bambineasca anul trecut in aprilie.ma rog, am pus in vasul de plastic ce a mai ramas din zacusca.e bestiala! | |
| | | ioana_io Admin
| Subiect: Re: Retete rapide Vin Sept 17, 2010 1:04 am | |
| ciorba de varza murata. se ia o bucata de costita afumata cat de mare va doreste pofta, se fierbe. in timp ce fierbe costita, varza murata se taie subtirel-subtirel. in cazul in care varza e prea sarata, se pune intr-un alt vas in apa calda si se da un clocot-doua. se arunca apa, se pune varza alaturi de costita ( sau invers, depinde ce vas preferati voi ). la sfarsit se pune niste zarzavat de ciorba, nu mult, ca ia din aroma de varza murata. eventual niste pasta de tomate, daca o vreti mai rosie, dar grija la dozaj, ca si aia e acra. gata. | |
| | | simona ghiocel
Mesaje : 36 Data de inscriere : 02/09/2010 Varsta : 54 Localizare : Robilante
| Subiect: Re: Retete rapide Lun Sept 20, 2010 11:09 pm | |
| buna reteta ,de ciorba de varza,am sa o incerc si eu,mai greu va fii sa-l conving pe sotul meu sa o manance dar incercare moarte nu are(el mananca mai mult paste). | |
| | | ioana_io Admin
| Subiect: Re: Retete rapide Lun Sept 20, 2010 11:12 pm | |
| - simona a scris:
- buna reteta ,de ciorba de varza,am sa o incerc si eu,mai greu va fii sa-l conving pe sotul meu sa o manance dar incercare moarte nu are(el mananca mai mult paste).
eu nu l-am convins.ce bineeee...am papat-o singura! si ce buna a fost!( el nici macar nu a gustat, asa, din principiu, nu mananca varza ). | |
| | | Vio Moderator
| Subiect: Re: Retete rapide Mar Sept 21, 2010 9:39 pm | |
| - ioana_io a scris:
- zacusca.
da, zacusca rapida. nu ati mai auzit? cand sunt toate pregatite, nu ai nevoie de mai mult de 10-15 minute pt. ea.
eu am facut asa: am luat un borcan de vinete coapte pt. salata de la magazinul romanesc din stuttgart , un borcan cu ardei copti de la acelasi magazin, si o ceapa din sertarul-camara de sub frigider. si cu asta s-au terminat legumele mele.
am prajit ceapa, in timp ce se prajea ceapa am taiat marunt ardeii copti ( unul l-am halit in timp ce, asa, de pofta ), i-am aruncat si pe ei in tigaie, in timp ce se caleau ardeii am taiat vinetele si le-am aruncat in blender unde le-am blenduit intro juma' de minut, si apoi le-am aruncat si pe ele in tigaie, laolalta cu ceapa si ardeii caliti. in loc de rosii am pus pasta de tomate ( eu oricum nu suport in mancare cojile de rosii ), am mai pus niste pasta de ardei dulce de la acelasi magazin mai sus mentionat, am amestecat cu nadejde ( intre noi fie vorba, nici nu a fost greu, dat fiind ca pasta obtinuta era destul de moale ) si am pregatit cuptorul. am turnat amestecul intr-un vas de jena si l-am bagat ( pe el, pe vas cu amestec ) la cuptor unde l-am lasat cred ca inca vreo alte 15 minute, timp in care io m-am dat pe forum. si am avut zacusca gata. nu am pus-o la niciun borcanel, ci intr-un vas de plastic cu capac primit de la bambineasca anul trecut in aprilie. ma rog, am pus in vasul de plastic ce a mai ramas din zacusca. e bestiala! Am sa incerc si eu | |
| | | Vio Moderator
| | | | ioana_io Admin
| Subiect: Re: Retete rapide Sam Sept 25, 2010 11:11 pm | |
| | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Retete rapide | |
| |
| | | | Retete rapide | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|